Priča o tragediji i Frankovom ožiljku

Tragedija! Jednom rečju opisana je mladost brzonogog Francuza koji je često ismevan povodom njegovog izgleda, odsnosno face. Mnogi navijači i pripadnici “sedme sile” ne znaju da je ovaj ožiljak Franku Riberiju uspomena na najgori dan u njegovom životu.

Kada se svakog jutra probudi, Frank Riberi u ožiljku na licu vidi taj kobni dan, saobraćajnu nesreću, majku, oca i brata. Svakog jutra ih vidi poslednji put jer su oni tog dana kada je on zadobio ovaj ožiljak, nestali.

Sa svega dve godine, Riberi je pretrpeo ogromnu tragediju koja ga je u najtežim momentima svoje karijere motivisala da zapne, nastavi još jače i stigne do cilja, jer je bio svestan da ga majka, otac i brat gledaju sa neba, i očekuju samo ono najbolje od njega.

Evo šta je Frank rekao stranim novinarima kada su ga upitali zbog čega ne skine ožiljak sa lica imajući u vidu da mu takav poduhvat neće ozbiljnije “ugroziti novčanik”: “Ovo je bila moja sudbina, dok su znakovi na mom licu tu, podsećaće me na snagu Boga koja me vodi”, rekao je Frank.

Jedan od najistaknutijih igrača u protekloj deceniji minhenskog Bajerna je na ovaj način pokazao da mu je fizički izgled apsolutno nebitan u odnosu na uspomene i ljude koje nosi u srcu ali i na svome telu.

Komentari