Priče sa malih terena: Bojan Mišić – čovek koji nije primio gol više od 20 časova

Fudbal u nižim ligama često je nepoznanica za mnoge ljubitelje ove igre. Iako slabo medijski ispraćen, na tim terenima ima velikih majstora svoga zanata, koji nemaju problem sa glamurom, viškom para i popularnošću jer o njima nažalost malo ko priča. Jedan od takvih heroja je i Bojan Mišić, golman pančevačkog Dinama. Pančevci se ove sezone takmiče u Srpskoj ligi ” Vojvodina” i nalazi se na mestu koje vodi u Prvu ligu Srbije, kolo pre kraja šampionata.

Jedan od najzaslužnijih ljudi za povratak Dinama, bivšeg drugoligaša iz vremena SFRJ, na fudbalsku mapu, svakako je ovaj 35-godišnji čuvar mreže. Ove sezone uspeo je nešto o čemu mnoge njegove kolege mogu samo da sanjaju. Mišićeva mreža miruje već 1.222 minuta, odnosno 20 sati i 22 minuta. Na poslednjih trinaest mečeva svoga kluba ostao je nesavladan, a priliku da produži ovu fantastičnu seriju imaće u nedelju, na gostovanju Radničkom iz Šida u meču u kojem će njegovom Dinamu biti potreban trijumf za plasman u PLS.

Ovaj veteran među stativama, počeo je svoju fudbalsku priču pre tačno 20 godina u Jedinstvu iz Boževca (današnjem BSK-u). Zatim je karijeru trasirao u požarevačkom Mladom Radniku, za koji je branio 13 godina. Sa kapitenskom trakom oko ruke, 2004. godine bio je izabran za najboljeg sportistu Braničevskog okruga. Dve godine kasnije prešao je u redove Mladosti iz Lučana, gde je, kako i sam kaže, proveo nezaboravne trenutke. Sjajne partije na golu, preporučile su ga moskovskom Sportakademklubu, gde se nije mnogo naigrao, jer je klub zbog nedostatka finansija istupio u niži rang.

Mišić se potom obreo u redovima lazarevačke Kolubare, odakle se ponovo preselio u Rusiju, ovoga puta u premijerligaša Himki, gde je bio rezerva golmanu jermenske reprezentacije Berezovskom.

Posle neuspelih pokušaja da se izbori za mesto prvog golmana, Bojan se vraća u Mladi Radnik. Po povratku iz Rusije, promenio je nekoliko klubova ( Jasenicu, Šapine, Ml. Radnik, Radnički Svilajnac) da bi na kraju prešao u Dinamo iz Pančeva. 

U razgovoru za portal Utakmica.rs, Bojan je naglasio da mu je ovo, pored inostranih angažmana i prilike da brani u velikim klubovima, svakako najbolja sezona u karijeri, u kojoj je primio svega jedan gol! Imao je prilike da u dugogodišnjoj karijeri igra sa mnogim poznatim igračima, ali kao najbolje izdvaja, kako sam kaže, majstore fudbala Amira Teljigovića, Aleksandra Pajića i Zorana Miletića.

Kada su planovi za budućnost u pitanju, Bojan sebe vidi u dresu Dinama, možda i u Prvoj ligi Srbije od iduće sezone, osim ako se ne pojavi neka ponuda iz inostranstva. Na svoj, veoma neobičan rekord, gleda kao na uspeh cele ekipe, ali ističe da je najbolji recept za ovu uspešnu seriju koncentracija, disciplina, želja za pobedom iz meča u meč kao i podrška porodice, koja je temelj za uspeh svakog sportiste, a Bojan Mišić ga svakako ima u vidu supruge Jovane i ćerke Eme, bez čije podrške ovaj uspeh ne bi bio moguć.

Komentari