SRPSKI KALČOPOLI: Još dve utakmice pod sumnjom da su bile nameštene!

Nakon pokrenute istrage, koja je još uvek u toku, za sedam mečeva Superlige zbog sumnje u neregularnost, pojavile su se još dve utakmice za koje bivši predsednik ovog kluba tvrdi da su nameštene.

Nameštanje-mečeva-620x350

U pitanju su dve utakmice Prve lige Srbije, a u oba meča akter je bila ekipa Sloge iz Petrovca na Mlavi, i to u mečevima protiv BSK Borče i Bežanije. Krajem prošle sezone pet utakmica (među kojima i ove dve) bile su na tapetu komesara za takmičenje Branka Stojakovića, međutim kako to u Srbiji uglavnom biva, nakon izjava predstavnika klubova procenjeno je da nema elemenata za pokretanje istrage.

Ipak bivši predsednik Sloge PM ne odustaje, i tvrdi da su dva meča koje je igrao njegov bivši klub bila nameštena.

“Gledao sam obe utakmice i bile su cirkus, pa sam tražio da se saslušaju Ranko Božić, predsednik Sloge, i svi igrači upisani u protokol, da bi se došlo do istine”, rekao je Goran Nikolić

On se nedavno obratio i Republičkom javnom tužilaštvu, kako bi se detaljno ispitalo šta se dešavalo u mečevima njegove bivše ekipe protiv BSK-a i Bežanije.

“Ne plašim se izazova, ne interesuju me Borčani i Bežanija, ali stalo mi j3e da zaštitim momke iz Sloge. Gledao sam obe utakmice i bile su cirkus, pa sam tražio da se saslušaju Ranko Božić, predsednik Sloge, i svi igrači upisani u protokol, da bi se došlo do istine.”

Nikolić je istakao da je Sloga u sporna dva meča u dogovoru sa protivnicima namestila rezultate oba meča.

“Na obe utakmice je predsednik Sloge, u poluvremenu, naredio igračima da moraju da izgube. Nadležni organi treba da ispitaju da li je ove odluke doneo samoinicijativno, po naredbi drugog lica ili odlukom uprave, kao i da li je puštanjem ova dva rivala dobio novac on, neko iz uprave ili treće lice.”

Komentari